Regelgeving

Binnen de EU worden verschillende regels gehanteerd omtrent sneeuwkettingen. Het komt er op neer dat u de sneeuwkettingen moet meenemen en verplicht bent ze te gebruiken waar nodig.
Als de situatie op de weg erom vraagt sneeuwkettingen te gebruiken, maar u heeft geen sneeuwkettingen bij zich, dan bent u strafbaar. Hier kan door de politie een boete uitgeschreven worden.
 
Komt u terecht in een ongeluk en dit had mogelijk verkomen kunnen worden door het gebruik van sneeuwkettingen, dan dekken veel verzekeraars de schade niet.
Een gevarendriehoek, veiligheidsvest (voor elke inzittende) en een verbanddoos zijn in bijna alle EU-landen verplicht. In sommige EU-landen is een brandblusser ook verplicht, deze producten zijn ook te bestellen bij GoedkopeSneeuwkettingen.nl
 
Oostenrijk
Een blauw rond bord met de afbeelding van een autoband plus sneeuwketting geeft aan dat sneeuwkettingen verplicht zijn.

Zwitserland
Als de toestand van de wegen het vereist, is het gebruik van sneeuwkettingen van 1 november tot en met 30 april op bepaalde (berg)wegen verplicht. Dit geldt ook voor vierwiel- aangedreven voertuigen. Dit wordt ter plaatse met een speciaal verkeersbord aangegeven.

België
Toegestaan indien nodig, mits ze geen schade aan de weg toebrengen.

Duitsland
Sneeuwkettingen verplicht wanneer dit is aangegeven d.m.v. blauw bord met autoband + sneeuwketting. De maximumsnelheid is 50 km/h. Hetzelfde bord, maar dan met een rode streep er door geeft aan dat u de kettingen mag demonteren.

Frankrijk
Sneeuwkettingen mogen alleen op wegen gebruikt worden waar sneeuw ligt. Op veel passen is het gebruik
van kettingen verplicht. Dat wordt aangegeven met het verkeersbord. Ook aanhangwagens moeten dan met kettingen worden uitgerust. De maximum snelheid is 50 km/h.
Let wel op de maximumsnelheid die bij de gebruiksaanwijzing van de kettingen staat aangegeven.
 
Italië
Gebruik verplicht op sommige besneeuwde bergwegen. Dit wordt aangegeven door een groot rechthoekig bord met opschrift ‘Transito con catene’. Indien het opschrift wordt aangevuld met ‘da…. km’ geeft de afstand aan waarvoor de ketting verplicht is. In het Aostadal moet u van 15 oktober tot 15 april verplicht altijd sneeuwkettingen bij u hebben.
 
Noorwegen
Wanneer de omstandigheden dat vereisen moet het voertuig met een winteruitrusting worden uitgerust (sneeuwkettingen, winter- of spijkerbanden). Bij een aanrijding wordt degene zonder winteruitrusting aansprakelijk gehouden voor de ontstane schade. Zelfs in juni kunnen sommige wegen nog glad zijn. Het is daarom aan te raden sneeuwkettingen bij u te hebben. Is de auto niet uitgerust met winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden? Hierop staat circa € 90,- boete.

Zweden
Wanneer de omstandigheden dat vereisen moet het voertuig met een winteruitrusting worden uitgerust (sneeuwkettingen, winter- of spijkerbanden). Bij een aanrijding wordt degene zonder winteruitrusting aansprakelijk gehouden.

Tsjechië
In de wintermaanden is het verplicht sneeuwkettingen bij u te hebben.
 
Finland
Toegestaan als het wegdek dit verlangt.
 
Kroatie
Bij het niet gebruiken van winterbanden is het verplicht in de wintermaanden sneeuwkettingen in de auto te hebben
 
Luxemburg
Het gebruik van sneeuwkettingen is toegestaan op sneeuw en ijs.

Slovenië
Het is verplicht sneeuwkettingen in de auto te hebben bij het niet gebruiken van winterbanden. Sneeuwkettingen om zomerbanden met een minimumprofiel van 3 mm, staan gelijk aan winterbanden.
 
Slowakije
U bent verplicht in de wintermaanden sneeuwkettingen bij u te hebben

Daarom Goedkopesneeuwkettingen.nl!
  • Alles uit voorraad leverbaar
  • Verzending NL € 6,75
  • Verzending BE € 8,95
  • Werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Uitgebreide betaalmogelijkheden
  • Gratis afhalen in a/d Rijn
  • De sneeuwkettingen specialist


Ideal - veilig betalen
VISA - MasterCard - Maestro

Websjop keurmerk - DPD